La Generalitat no hi pot participar en la repressió espanyola

0
136

Des de l’ANC de Vilafranca volem expressar el nostre suport al l’Adrián Sas i a tots els represaliats que aniran rebent les sentències de causes en què la Generalitat es persona com a acusació particular, per fer allò que govern i entitats els vam demanar: denunciar la repressió de l’Estat espanyol.

Entenem que donin cobertura legal als mossos que ho demanin, perquè hi tenen dret, però no que es presentin com a acusació. La posició d’Interior és vergonyosa, alineant-se amb l’Estat i les forces repressores. Ja l’octubre de 2018 vam veure les unitats de Mossos d’Esquadra emulant Policia Nacional i Guàrdia Civil i oblidant la policia catalana que havíem admirat l’agost de 2017 i el mateix 1-O de 2017. Un any després, aquesta mateixa policia carregava contra manifestants que havien sortit a defensar el nostre govern.

I des d’aquell dia hem vist més càrregues de mossos a l’estil aporellos. Per això no podem reconèixer com a nostres unitats com les Brimo i les Arro. Ni dels sis agents de paisà que van detenir  l’Adrián Sas davant del seu pare, en lloc d’enviar-li una citació.

Aquesta no és la policia de l’1 d’octubre ni la policia que volem.

Des de fa tres anys els independentistes patim la repressió de l’Estat espanyol, sigui del color que sigui. Els nostres representants polítics també. Per això no podem acceptar que la Generalitat exerceixi d’acusació popular. I per això l’ANC ha aprovat, dins del decàleg d’accions a complir pels partits independentistes, que “la Generalitat es retirarà de l’acusació particular en els processos judicials contra ciutadans acusats de participar en protestes en defensa dels drets fonamentals i dels drets nacionals de Catalunya, i renunciarà a personar-s’hi en un futur”.

Ja és hora de demanar-los explicacions del que fan en el nostre nom i amb els nostres vots.

Assemblea Nacional Catalana

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI