La guerra del coronavirus

1
75

Estem davant d’un fet de tal gravetat, magnitud, com no ho vèiem des de finals de la Segona Guerra Mundial (1945). En llenguatge figuratiu, és una guerra “sense sang”, però sí amb morts. Una crisi que ens colpeja molt durament i de conseqüències imprevisibles per la societat.

I aquesta guerra (crisi) l’hem de combatre i guanyar. Ha de ser tota la humanitat la que es manifesti i lluiti d’una manera pacífica contra aquest malson que en aquests moments és molt preocupant i malfactor.

No la volem, aquesta guerra, la detestem. No la tolerem ni de bon tros. Sacseja tota la societat, que unida i sense fissures, ni tampoc amb discrepàncies entre els polítics, ha de saber i poder derrotar-la. La guerra del coronavirus és un malson que no hauria d’haver arribat mai. Però és així, la vida. Alegries, ensurts. Peròs i contres. Guerres, convencions…

Amb aquest virus, les i els sanitaris estan fent un paper de nota “excel·lent”, en tots els sentits. Ens estan donant una lliçó d’humanitat, entrega, esforç, que ha de ser agraïda per totes les persones que l’han patit. Entre tots, resistirem. La guanyarem, aquesta guerra.

Francesc Carafí Quintana

Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI