La importància de l’home del temps

0
264

Abans el Consell Comarcal del Baix Penedès tenia un servei molt interessant, com era l’home del temps. En Josep Soriano ens informava de les temperatures, els anticiclons, les borrasques, les previsions i l’estat de la mar. Era un servei que va durar fins que aquest bon home va estar al peu del canó. Quan va deixar el seu lloc, devien reconvertir la seva plaça com moltes administracions fan. Llavors va desaparèixer aquesta tasca de les funcions més mediàtiques d’aquesta entitat comarcal. També servia quan feia informes que demanaven les assegurances quan el vent trencava algun tendal o la pluja inundava alguns baixos.

Avui en dia, en general, el temps ha anat assolint un paper cada vegada més rellevant en la informació general. Cada dia la gent obvia més la informació normal i aposta per saber quin dia farà l’endemà. Crec que aquest servei s’hauria de reactivar per tenir informada la comarca i els seus veïns. Abans sembla que aquesta informació només era útil per a pagesos i pescadors, però avui en dia la meteorologia és cabdal per a moltes coses i cada dia aporta nous camins per descobrir, com és el cas de la contaminació, tal com s’està demostrant cada dia més la seva rellevància en la nostra salut. En el fons no som més que humans racionals.

Sembla que cada dia el temps va perdent la presumpta normalitat a què ens tenia acostumats. A part de la terminologia, que a vegades s’exagera per donar més rellevància al contingut, també és veritat que en els darrers anys no podem obviar el canvi climàtic, que de mica en mica es va manifestant al nostre voltant amb temperatures més extremes i fenòmens més radicals. L’home del temps, en aquells temps, era un dels espais més esperats pels clàssics que encara escoltem la ràdio, tot i que la televisió local del Vendrell encara manté aquest servei, però no ofereix el servei que durant molts anys va fer el Consell Comarcal del Baix Penedès en aquest camp.

FER UN COMENTARI