La imprescindible mesura del 30% d’habitatge de protecció (I)

0
121

El govern local de Vilafranca, format per postconvergents i socialistes, ha votat contra els vilafranquins i vilafranquines, i en canvi a favor de propietaris, promotors i constructors (per cert, normalment forans que venen a especular amb el sòl local), en rebutjar la proposta de la reserva del 30% per a habitatge de protecció oficial en sòl consolidat.

La nostra Llei 18/2007 del Dret a l’Habitatge estableix que el 2027 cal haver arribat a un mínim del 15% de parc solidari destinat a polítiques socials. I això vol dir habitatge públic i, per tant, de lloguer (no habitatge privat fet amb diners públics), habitatge amb dret de superfície en què l’administració conserva la propietat del sòl, habitatge de lloguer amb iniciatives socials del tercer sector, però també habitatge de propietat de protecció oficial… Tot i que l’objectiu està molt lluny del que passa a Europa (on hi ha molt habitatge públic i de lloguer públic i del tercer sector), tenim el marc legal però cal desenvolupar-lo per arribar a aquest mínim del 15%. I per garantir el que preveu la llei, ens calen totes les accions i les mesures possibles.

La proposta del 30% d’habitatge protegit en sòl consolidat que va presentar Vilafranca en Comú en el darrer ple municipal, i que va tenir el suport dels grups municipals de l’oposició, va ser rebutjada pels exconvergents i socialistes. Van impedir una mesura que es va començar a tramitar el juliol passat a l’Ajuntament de Barcelona i que finalment ha aprovat la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya aquest darrer mes de desembre.

Ramon Arnabat i Ton Salvadó

Vilafranca en Comú

FER UN COMENTARI