La llavor del canvi

0
261

Els partits afronten les pròximes eleccions municipals com la continuació del sistema sortit del règim del 78, a l’antiga. Els partits no volen canviar res, ja els està bé aquesta partitocràcia. Però des de les bases i des del poble, es demana unitat, es demana anar junts, fer una coalició de partits per poder mantenir els ajuntaments de caràcter independentista, republicà i per al servei del poble, del país i de la cultura catalana.

Els partits escolten però no fan res, segueixen fent els seus càlculs cadascú per la seva banda. Per això es va crear el moviment de les primàries a tot Catalunya, l’eina que ha d’ajudar d’una manera o d’una altra a la unitat, i per això hem engegat el procés de primàries del Vendrell.

Mentrestant, des de la meva ignorància d’aquest món, penso, i dic als partits: podeu ser la llavor del canvi. Us imagineu que un petit poble, capital de comarca, a mig camí entre Barcelona i Tarragona, unes quantes persones, uns quants representants d’un, dos o tres partits, puguin ser la llavor del canvi? La llavor seria l’acció d’unir-se amb el seu oponent polític, els seus antagònics, deixant de banda els seus problemes ideològics, programaris i els personals, i ser generosos entre ells, i seguint la màxima “parlant la gent s’entén”, formessin una coalició de partits que aniria des de PDeCAT a la CUP i IU passant per ERC; una coalició que optaria a una alcaldia quasi segura i que podria deixar sense possibilitats els partits anticatalans.

Us imagineu que en un petit poble i unes poques persones plantessin la llavor del canvi?

Pedro Muñoz, delineant
El Vendrell

FER UN COMENTARI