La Mancomunitat Penedès-Garraf rebrà més de 12M d’euros de la Generalitat

0
768
Jordi Bosch, Pere Regull i Sergi Vallès. // LA FURA

El president de la Mancomunitat Penedès-Garraf i alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, acompanyat del delegat territorial de la vegueria i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i del vicepresident de l’Àrea de Residus de la Mancomunitat i alcalde de Santa Fe, Jordi Bosch, han presentat aquest matí les inversions que suposaran els pressupostos 2020 de la Generalitat al territori.

Regull ha volgut remarcar que, com ja va exposar a la presentació dels pressupostos 2020 de la Generalitat el passat mes de gener, “les inversions no són glamuroses sinó que són necessàries, i se centren sobretot en el medi ambient i la millora de les infraestructures del territori com la depuradora EDAR de Vilafranca o l’ecoparc d’Hostalets”. Regull assegurava que el segle XXI “és el segle del medi ambient” i que, malgrat la comarca del Baix Penedès hagi rebut molt poc import amb aquests pressupostos, “cal recordar que moltes de les inversions que fa la Generalitat al Penedès-Garraf no apareixen als pressupostos com a tal, sinó que són inversions de caire general que beneficien la nostra zona o que ja estan en procés”.

En aquesta línia, Sergi Vallès subratllava que “moltes de les inversions d’aquests pressupostos són importants però els ciutadans no n’estan al corrent”, i explicava que un dels projectes més grans és l’ampliació de la depuradora de Vilafranca, de la qual es beneficien uns 70.000 habitants i que ja fa cinc mesos que està en obres “per tal de tenir suficient capacitat per abastir tota la població que considerem que creixerà els propers anys”. Vallès recordava que “a aquesta depuradora només s’hi han fet reformes el 1979 i el 1996, i era necessari fer més avenços en tot el sistema de sanejament de l’aigua”.

En conjunt, la Generalitat destinarà més de 12 milions d’euros a la Mancomunitat, 9 dels quals es destinen a la depuradora i la resta aniran pel col·lector de Sant Sadurní i la depuradora de Sitges-Sant Pere de Ribes. Tot i així, els pressupostos també preveuen la redacció de projectes de cura del medi (bàsicament sistemes de depuració i sanejament en altres municipis) i l’ampliació i millora de la xarxa de distribució d’Aigües Ter-Llobregat d’Abrera, que arriba als municipis de la Mancomunitat.

FER UN COMENTARI