La meva nota

0
34

Botiguers. Us vull dir que no heu mogut un sol dit per defensar el que tots volem, que Catalunya sigui lliure. Sí, heu dit paraules boniques per la meva nota que només ha posat un fuster del meu barri i una sabateria, que és l’única que no ha tret la nota de fa uns anys en què jo demanava prohibir desnonaments injustos. La Fura s’ha equivocat en el títol, que m’ha deixat de tonto, ha posat que totes les tendes estan tancades; i El 3 de Vuit s’ha equivocat per no haver posat la veritat de la meva nota, que li donava la culpa al fet de no controlar els preus dels lloguers i dels aliments perquè a Catalunya i a Espanya no hi ha justícia. La frase que ha posat, que la culpa era dels preus especulatius dels lloguers i per culpa dels espanyols, és un error volgut, o potser sense maldat.

A vosaltres, comerciants, us dic que esteu esperant que els polítics que són a la presó arreglin tots aquests problemes que tenim. No senyors, els problemes els podem arreglar els ciutadans tots junts, i a vosaltres us dic: aquests dolents polítics que mai haurien hagut d’anar a la presó, sí que podien anar a netejar la Rambla de Barcelona i cobrar mil euros, i veure que a Barcelona no es pot viure així perquè el lloguer supera aquesta quantitat.

La falta de democràcia feta per 12 homes i cap dona, canviar-la ja, per homes i dones rics i pobres, una nova Constitució. És una vergonya que per culpa dels desnonaments siguem la nació amb més desnonaments del món i més ocupes. Vergonya que tinguem un rebost solidari per alimentar els pobres. Com pot ser que no poso a la meva nota que vosaltres no heu posat a les portes, uns anys enrere no feia falta rebost solidari ni teníem desnonaments ni ocupes.

Apreneu la frase del poble unit mai serà vençut, obriu els ulls i poseu la veritat a les vostres portes.

Miquel López Torres

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI