La millor botifarra d’ou del país es fa a Ordal

0
1303

El guanyador del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana 2020 convocat pel Gremi de Carnissers de Catalunya és, en la categoria botifarra tradicional, Enric Rosell Gili (Embotits d’Autor, SL), de Ca l’Estevet d’Ordal. El jurat ha destacat que la botifarra està feta amb productes d’alta qualitat, que “segueix la recepta familiar de finals del s. XIX i que després de 5 generacions ha anat evolucionant sense perdre la seva essència inicial”.

Ca l’Estevet és un establiment centenari d’Ordal. La botiga, situada a l’avinguda de Barcelona, es va fundar l’any 1895 i d’aleshores ençà les diferents generacions de la família han elaborat artesanalment la carn.

En aquesta cinquena edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, s’han presentat 62 propostes. El certamen es convoca per reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a la vegada millorar la qualitat d’un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular”,

Tot i que la botifarra d’ou és un producte que s’ha destacionalitzat i que cada vegada es consumeix més durant tot l’any, des d’aquest cap de setmana fins a celebrar les festes de Carnaval es preveu que les més de 2.000 botigues (més de 7.000 llocs de treball directes) que formen part de Carnissers Xarcuters Catalunya venguin un total de 250.000 kg de botifarra d’ou.

FER UN COMENTARI