Enric Rosell i Montse Ros, amb el premi a millor botifarra d'ou del 2022.

L’Enric Rosell i la Montse Ros representen la quarta generació de Ca l’Estevet, un negoci centenari dedicat a l’elaboració artesanal d’embotits. Els seus besavis van fundar l’obrador que tenen a Ordal l’any 1895 i des d’aleshores han mantingut l’artesania com un mètode de treball propi. Per elaborar els embotits treballen amb carns que compleixen tots els paràmetres de qualitat, procedents de petits pagesos que controlen totes les etapes de producció. Són carns amb un índex molt baix de greixos saturats i un alt valor nutritiu i saludable.

El seu compromís amb el territori i amb els productes de proximitat els han portat a recuperar receptes de productes més naturals i sense additius i a investigar sobre aquest camp. “La meva inquietud per millorar, innovar i seguir aprenent en aquest ofici fa que no hagi parat mai de formar-me”, insisteix Rosell, que revela com elaboren un dels seus productes estrella, les botifarres d’ou, que han merescut el premi a millor botifarra d’ou de Catalunya en més d’una ocasió: “les elaborem amb la recepta original de casa, artesanalment, amb les millors carns magres i ou natural, sense colorants, embotides amb tripa natural i les coem lentament a la marmita”.

Tot i que es pot degustar al llarg de tot l’any, la botifarra d’ou és un producte típic d’aquests dies de carnaval i especialment del Dijous Gras, dia de consum per excel·lència. Ca l’Estevet cada any intenta millorar la botifarra d’ou tradicional, així com innovar amb propostes gastronòmiques capaces de sorprendre a qui les consumeix. Enguany ha apostat per la botifarra d’ou amb foie, crocant d’ametlla i piruleta.

Des del 2016, any en què el gremi de carnissers va impulsar el Concurs de millor botifarra d’ou juntament amb la Fundació Oficis de la Carn, Ca l’Estevet ha merescut un premi, ja sigui en la categoria de millor botifarra d’ou artesanal o en la de propostes innovadores. El 2020 i el 2022 es van alçar amb el premi de Millor Botifarra d’Ou de Catalunya.

El 2021 i 2023, com estableix la normativa del certamen, van haver de formar part del jurat i no van poder concorre-hi. El 2019 van quedar finalistes en la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional i els anys 2016, 2017, 2018 i 2022 van merèixer un premi en la categoria de propostes innovadores per les botifarres d’ou amb espàrrecs i beicon; amb figues, foie i ratafia; amb truita de patates i amb croissant i pernil.

Totes les seves botifarres d’ou, així com tots els altres productes de xarcuteria que elaboren, es poden trobar al nou punt de venda Esteve Carnissers establert al barri del Poble Nou de Vilafranca.

FER UN COMENTARI