La Mitja de l’Espirall “Covid Edition” se celebrarà el 15 de novembre

0
411
Enguany la cursa es farà amb equips de 4 a 10 persones. // LA FURA

La Mitja Marató de l’Espirall de Vilafranca manté la seva 41a edició, malgrat el context de la pandèmia per coronavirus. L’organització de l’esdeveniment ha estat treballant aquests darrers mesos per tal de poder assegurar una cursa amb totes les mesures de seguretat adequades, i estima que el diumenge 15 de novembre podran fer la Mitja Marató “Covid Edition” adaptant-se al marc normatiu del Pla d’Acció pel Desconfinament de Catalunya.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, assegura que la cursa “prioritzarà la seguretat d’esportistes i col·laboradors, es regirà pel sentit comú i no es posarà en risc la salut de ningú”. En aquesta línia, ha apuntat que si la normativa actual varia, aquesta 41a edició es readaptarà o s’anul·larà.

La cursa, per equips

Una de les novetats d’aquesta Covid Edition és que la cursa es farà en equips de 4 a 10 persones, de manera que cada persona correrà només amb els membres del seu equip sense relacionar-se amb els altres corredors. Així els corredors estaran sempre amb el seu grup de confiança, però el cronometratge afectarà tots els membres d’un equip: la distància entre el primer i l’últim membre de cada equip no pot superar els 20 segons, i el seu temps vàlid serà el de l’últim dels membres en arribar.

El total d’inscripcions que es permeten aquest 2020 és de 400 persones, i tothom qui ho vulgui pot fer la seva reserva a mitjaespirall.cat fins al 25 d’octubre. Aquest any només hi haurà inscripcions per la mitja; no hi haurà ni la categoria per joves ni la Petita, i tampoc es desenvoluparà la Fira del corredor per evitar acumulacions de gent. A més, les sortides de la cursa seran esglaonades i cada equip tindrà una taula assignada als punts d’avituallament.

Tampoc hi haurà entrega de premis, que consistiran en experiències enoturístiques pel Penedès, i tota la informació es comunicarà telemàticament i també des dels mateixos punts d’informació del recorregut, que arrenca des de i arriba a l’espai jove La Nau passant pels municipis de les Cabanyes, Vilobí i Guardiola de Font-rubí.

Enguany, la Mitja de l’Espirall també sera seu del Campionat Universitari Mitja Marató.

FER UN COMENTARI