La Mitja Marató de l’Espirall estrenarà una cursa 5K

0
64

La Mitja Marató de l’Espirall torna a ple rendiment enguany. La prova se celebrarà el 20 de novembre i els organitzadors –Ajuntament de Vilafranca i Associació de Veïns de l’Espirall– esperen superar la xifra dels 1.200 participants registrada l’any 2019, abans de la pandèmia. Les inscripcions ja estan obertes a través del web mitjaespirall.cat.

Després de dos anys, la cursa degana de les mitges maratons a Catalunya torna sense restriccions i amb el seu recorregut habitual. Els corredors sortiran a les 10.30 des del barri de l’Espirall i després de fer un circuit per dins de la vila sortiran en direcció les Cabanyes, passant per Vilobí i arribant fins a Guardiola de Font-rubí, on faran mig tomb per tornar.

Mitja hora abans, a dos quarts de deu, es donarà el tret de sortida a la Mitja Petita Solidària que amb un recorregut de 2.100 metres portarà els més petits i els seus acompanyants fins a les Cabanyes. Enguany els diners de la inscripció es destinaran a les associacions Llambrusca i TIÁM, ambdues dedicades a l’atenció de malalts d’Alzheimer i les seves famílies.

A les onze del matí sortirà la Mitja Jove, una prova pensada per fer planter i perquè els corredors de 12 a 18 anys puguin gaudir de la Mitja amb un recorregut de 5 quilòmetres amb inici i final a Vilafranca. Alhora es donarà sortida també a la 5K, una cursa nova per majors de 18 anys i que té per objectiu fer que tothom que vulgui pugui gaudir de l’ambient i els serveis de la Mitja, però amb un recorregut molt més assequible.

“L’objectiu d’aquestes quatre proves és que la Mitja és abraçar diferents franges d’edat, fer que sigui molt més que una prova, que esdevingui una experiència de la qual pugui gaudir tothom”, explicava Jordi Gallego, cap del Servei d’Esports. En la mateixa línia, la regidora d’Esports, Anna Doblas, feia una crida a la participació: “Enguany anem a totes, no escatimarem en res. La Mitja és un esdeveniment esportiu popular de primer nivell i animem tothom a participar-hi i a emocionar-se amb qualsevol de les quatre proves”.

Els preus d’inscripció seran de 10 euros la Mitja Marató, 4 euros la Mitja Jove i la Mitja 5k i 2 euros la Mitja Petita. Les inscripcions seran a través del web fins al 12 de novembre i del 12 al 19 de novembre es podran recollir els dorsals al Complex Aquàtic. També hi ha l’opció de rebre’ls a casa.

FER UN COMENTARI