La música d’arrel ibèrica omplirà el Castell de Ribes amb el segon Festival Udaeta

0
165
El regidor de Cultura de Ribes, Josep Moya, l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el director del Festival Udaeta, Estevel Molero, al Castell de Ribes. // LA FURA.

El certamen, inspirat en la figura de l’artista José de Udaeta, aposta per noms consagrats, joves talents i produccions locals

El Castell de Ribes tornarà a ser l’escenari del Festival Udaeta els dies 27, 28 i 29 de maig. Així ho ha confirmat aquest matí l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, durant la presentació del certamen. “Es tracta de la segona edició del festival, però serà la primera vegada que el podrem celebrar sense restriccions”, ha celebrat Garrido.

En aquest sentit, el Festival Udaeta seguirà marcant un perfil propi i diferenciat, oferint un cartell artístic transversal, eclèctic, d’arrels ibèriques, flamenques i amb presència d’elements jazzístics i de cambra. Es tracta, segons el director del festival, Esteve Molero, d’una “experiència artística” que té com a element inspirador a José de Udaeta, ballarí i coreògraf internacional especialista en la recuperació i promoció de l’art de les castanyoles, qui va residir al castell durant tres dècades.

En aquesta segona edició, el Festival vol consolidar una programació de qualitat, però també té l’objectiu de donar a conèixer l’entorn on se celebra i convertir-se en un punt d’atracció i un nou motor social, cultural i econòmic del municipi. Per aquest motiu, el cicle d’esdeveniments musicals i escènics es podrà combinar amb diferents tasts de vins i maridatges.

Una programació equilibrada i de qualitat

L’organització del certamen ha apostat, un any més, per buscar l’equilibri entre una programació que estarà integrada per noms consagrats, joves talents i artistes locals de projecció. “Hem d’entendre que el Festival Udaeta no és un festival de masses, és producció pròpia i de proximitat”, argumenta el director.

En aquest sentit, les vilanovines Belén Cabanes i Elisabet Raspall donaran el tret de sortida al Festival Udaeta amb “Jazztanyoles”, una fusió entre les composicions jazzístiques del piano de Raspall i les castanyoles i les coreografies de Cabanes. Com pròleg a la seva actuació, l’alumnat de 5è curs de dansa espanyola de l’Institut del Teatre de Barcelona donarà una benvinguda “molt especial” al públic del Festival Udaeta, tot i que l’organització no ha volgut donar més detalls.

Dissabte serà el torn de la cantant Gabriela Grabowski, que oferirà una revisió dels ritmes ancestrals de la Península Ibèrica, la música clàssica europea i els balls de saló, acompanyada dels arranjaments de Matias Spadaro. Tot seguit, la guitarra de Pedro Javier González, el baix elèctric de Guillem Aguilar i les percussions de David Domínguez portaran al pati del Castell els sons més actualitzats del flamenc fusió.

Finalment, els talents ribetans Andreu Miret i Bru Corbella seran els encarregats de tancar la segona edició del Festival Udaeta. Ho faran acompanyats de les castanyoles de Margarita Ponce i el violoncel de Peter Krivda.

La programació completa del Festival Udaeta 2022 es pot consultar a https://festivaludaeta.com/. La venda d’entrades també s’ha posat en marxa a través de la plana web. Segons ha apuntat l’Ajuntament, l’aforament és limitarà a un màxim de 200 persones.

FER UN COMENTARI