La Nit dels Xarel·los: onze anys maridant gastronomia i xarel·los a Vilafranca

0
1228
Cisco Olivella (director de la DO Penedès), Olga Guasch (restaurant El Gat Blau) i Joan Badell (president dels Castellers de Vilafranca), a la presentació de la Nit dels Xarel·los.

El dissabte 15 de juny tindrà lloc al claustre de Sant Francesc de Vilafranca l’onzena edició de la Nit dels Xarel·los, que organitza el restaurant El Gat Blau, amb el patrocini de la DO Penedès. Hi prendran part 13 cellers que presentaran un total de 25 vins monovarietals xarel·lo, que les persones assistents podran tastar acompanyats de degustacions gastronòmiques. El preu d’entrada al recinte és de 15 euros, i el tiquet (que es pot adquirir a l’entrada o la setmana abans al Gat Blau) dona dret a provar tots els vins i a tres degustacions de menjar. També hi haurà tiquet de repetició per a dues degustacions més de gastronomia, al preu de 5 euros.

Els cellers participants són Albet i Noya, Can Descregut, Pinord, Nadal, Oriol Rossell, Sumarroca, Parató, Ca n’Estella, Parés Baltà, Castell de Pujades, Trias Batlle, Can Bas Domini Vinícola i Miquel Pons Caves & Vins. Els acompanyaments de menjar aniran a càrrec del Gat Blau, també de la botiga Xerigots i hi haurà ostres fresques del delta de l’Ebre.

La Nit dels Xarel·los començarà a les 7 de la tarda i s’allargarà fins a mitjanit. L’organitzadora, Olga Guasch, explica que la primera està pensada perquè hi pugui acudir el públic amb família, amb infants, i també convida especialment el jovent a capbussar-se en la cultura del vi a través de la Nit dels Xarel·los, on a més de provar els vins, també es pot comptar amb les explicacions que dona cada elaborador. Al llarg de tota la vetllada hi haurà l’ambientació musical en viu del Grup Mediterrani Guitar de Xavi Díaz i Javi Martínez. A les 8 del vespre, com els dos anys anterior, els Castellers de Vilafranca actuaran davant del claustre, amb la intenció de plantar castells de vuit.

El director de la Denominació d’Origen Penedès, Cisco Olivella, explica que a la Nit dels Xarel·los es pot veure la gran diversitat existent de vins entre la varietat insígnia de la DO: des de vins joves a vins de criança, fermentats en bota, criats en bota o en ampolla, i també com a novetat dues referències amb certificació de vegana.

FER UN COMENTARI