La nova temporada d’espectacles aposta per combinar talent local i producions de primer nivell

0
117

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova, Adelaida Moya, ha presentat aquesta setmana la programació de la temporada d’espectacles als tres equipaments municipals de la ciutat (Auditori Eduard Toldrà, Teatre Principal i Centre d’Art Contemporani La Sala).

La nova temporada va de setembre a febrer del 2020 i combina el talent local amb artistes i produccions de primer nivell de l’àmbit nacional. Una part de la programació és fruit de dos projectes impulsats per la regidoria: el Singulart i el Programa de Suport a la Creació. Tal com va destacar Moya, “per nosaltres el suport als creadors locals és bàsic i un dels objectius estratègics de la regidoria és donar eines als creadors locals perquè puguin desenvolupar la seva feina i perquè la puguin compartir amb els seus veïns i poder-la fer rodar tant lluny com puguin arribar”. I en el marc d’aquests dos programes, destaquen el concert del grup local Mareta Bufona, que el 16 de novembre presentarà a l’Auditori el seu nou disc enregistrat en el mateix emplaçament; el concert Tribut a Grallers de l’Acord, que es oferiran el pròxim 25 d’octubre els Grallers de l’Acord, Quatre Quarts, Criatres i Inxa Brass Band; o bé l’obra de teatre de La Cervical Diu el nen que ha vist un cèrvol, el 25 de gener al Principal.

Al costat de les propostes locals, la nova temporada presenta també actors i creadors d’àmbit nacional com La reina de la bellesa de Leanne, de La Perla 29 i que es podrà veure el dia 26 d’octubre, Oscuridad, protagonitzada pel vilanoví Dafnis Balduz, o l’últim espectacle de Guillem Albà Calma!, el diumenge 22 de desembre al Teatre Principal. Com a concerts, el dia 29 de novembre Marc Parrot oferirà tres concerts dins una iurta instal·lada a la plaça de les Neus.

En arts visuals, destaca l’exposició Els primers trets de Francesc Boix, que del 27 de setembre al 3 de novembre es podrà veure gratuïtament al La Sala, o la Biennal d’Art Contemporani Català que recull una selecció de propostes d’artsistes menors de 35 anys que treballen en l’àmbit de les arts visuals a Catalunya.

Pel que fa als espectacles familiars, des de la regidoria i La Xarxa Vilanova s’ha treballat conjuntament en una programació que presenta espectacles de diferents disciplines  i que es representaran al Teatre Principal.

Adelaida Moya també va destacar el programa d’activitats paral·leles  format per l’Escola de l’Espectador, el Cicle Parlem de Música i els assajos oberts i els tallers “com una eina per acostar al públic el procés de creació i els mateixos creadors”.

Dades d’assistència
Pel que fa a les xifres d’assistència, entre gener i agost del 2019, 20.660 persones han participat en alguna de les activitats programades en els tres equipaments culturals municipals i s’han venut un total de 400 abonaments. A més, un  total de 43 associacions, entitats i escoles han passat per aquests equipaments i 3.583 persones han assistit a les 43 projeccions de cinema organitzades pel cineclub Sala 1 i la regidoria

FER UN COMENTARI