La Policia Local de Vilafranca està duent a terme una nova campanya de control dels propietaris de gossos de la ciutat. La campanya, que es va iniciar el passat dilluns i finalitzarà aquest diumenge, s’ha impulsat a partir de les queixes i demandes de la ciutadania, que reclamava un control de la tinença responsable d’animals de companyia.

Així, les queixes més freqüents van relacionades amb l’incivisme d’alguns propietaris, que no es fan càrrec de recollir les deposicions dels animals en llocs públics: la policia es centrarà sobretot en aquelles places i zones d’on s’han rebut més avisos per presència d’excrements. Les multes per no recollir els excrements són de 300 euros.

També es controlarà que els animals no vagin deslligats i, en els casos de gossos considerats potencialment perillosos (aquells amb forta musculatura i que poden causar més danys amb una mossegada, com el pitbull, rottweiler, dobbermann, staffordshire bull terrier, american staffordshire terrier i akita inu, entre altres) també es controlarà que el propietari utilitzi el material obligatori (corretja d’un metre i morrió) i la documentació reglamentària (assegurança, el gos censat i la llicència del propietari).

 

FER UN COMENTARI