La premsa del vi de l’avinguda Tarragona es començarà a desmuntar la setmana vinent

0
1302

La setmana vinent Vinseum preveu iniciar el desmuntatge de la premsa de vi ubicada a l’avinguda Tarragona des de 1961. El museu planteja una operació de desmuntatge, trasllat i restauració que pretén aturar de manera definitiva el procés accelerat de deteriorament de la premsa, que ha estat a la intempèrie durant més de cinquanta anys.

El desmuntatge haurà d’afrontar tres factors de dificultat afegida com són el gran tamany de la premsa (de12,5 m de llarg per 6 m d’alçada), el considerable pes de cadascuna de les peces i la seva gran fragilitat. Un cop desmuntada, es traslladarà a les noves reserves del museu, Cal Berger, on s’estudiarà a fons les afectacions que pateix i ees farà una proposta de restauració. Un cop resturada, en un futur, es preveu tornar-la a exposar en un espai públic a cobert, encara per determinar.

La premsa, datada de 1.588, va ser adquirida el 1961 pel vilafranquí Joan Josep Forés al celler Cal Palau de Sant Jaume dels Domenys. El mateix any la va cedir al Vinseum, que encara en conserva la propietat. Va ser l’any 1961 quan va ser convertida en monument cultural del vi i muntada en una de les entrades principals de la vila.

FER UN COMENTARI