La recollida porta a porta amb xip començarà al juny a cinc municipis del Penedès

0
138

El nou model de recollida porta a porta amb tecnologia smart, és a dir, amb contenidors amb xip, entrarà a funcionar el mes que ve al Penedès. Dels cinc municipis que s’han sumat a la iniciativa (liderada i gestionada per la Mancomunitat Penedès-Garraf) els primers de començar seran Sant Quintí de Mediona i Sant Sadurní d’Anoia, que implementaran el sistema a partir del 13 de juny. Els seguiran, el 5 de juliol, Olèrdola i el 29 de juliol Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit. Segons destaquen els responsables de l’empresa que gestionarà el servei, perquè el sistema tingui èxit cal que els ciutadans tinguin clars els beneficis i comptin amb el màxim d’informació possible. És per això que en les pròximes setmanes a tots cinc municipis es començarà a fer una campanya informativa sobre el funcionament del porta a porta i el calendari de recollida, així com els punts i horaris en què es farà el repartiment dels nous cubells.

Cada habitatge tindrà tres cubells amb xip on dipositar i treure la brossa. Per a la fracció orgànica es donarà un cubell de 25 litres, mentre que per al paper i els envasos, es lliurarà un cubell multifracció amb xip de 40 litres (la recollida de vidre es continuarà fent amb contenidors al carrer). Al llarg d’aquest mes de maig s’habilitaran espais en cada municipi perquè els veïns puguin recollir els cubells. A través d’una aplicació mòbil els veïns podran fer un seguiment de les seves aportacions o possibles incidències.

Els alcaldes dels cinc municipis i la Mancomunitat, insisteixen que amb aquest sistema s’ha d’aconseguir superar el 80% de recuperació de residus l’any 2030 i que permetrà, alhora, treure els contenidors de la via pública.

FER UN COMENTARI