La reforma integral del Teatre, projecte-estrella de la nova junta del Casal de Vilafranca

0
222

La nova junta del Casal té per davant un projecte molt ambiciós: posar al dia la sala del Teatre. No serà únicament un rentat de cara, serà una restauració a fons, que serveixi per als propers cent anys, però sense que en variï gens l’aspecte. “La idea és que la imatge sigui la mateixa”, ha dir, Anna Rovira. El projecte que la junta té sobre la taula i per al qual haurà de buscar recursos, contempla canviar la coberta del teatre, que és d’uralita; renovar les butaques; millorar la climatització i la seguretat elèctrica i anti-incendis; també restaurar i pintar tota la fusteria; el galliner, que fa anys que no s’utilitza, es tancarà i s’hi farà una sala per a actes de petit format; també es reformularà el vestíbul i es millorarà la comunicació amb el pati Carbonell. “Al Teatre li volem donar molt valor patrimonial perquè és únic, és una meravella que no ha parat mai en cent anys entre balls, concerts, teatre, dilluns, dimecres, diumenge, i ara toca rehabilitar-lo”, ha dit el nou president, Marcel Esteve.

La nova junta té cinc anys per davant per tirar-ho endavant, sense deixar de banda tota l’activitat regular en matèria cultural, de formació, esport, lleure. Un dels objectius serà també fer créixer la seva massa social, actualment d’un miler de socis (i 2.500 beneficiaris). Jordi Solà explica que “fa 50 anys tothom n’era soci, i avui la gent es fa sòcia per una activitat concreta i després desapareix. El nostre repte és fer créixer aquest interès i aconseguir aquests usuaris”.

Atracció de joves

La comunicació amb socis i gent de la comarca, i l’atracció de joves (més enllà dels més de 200 jugadors de bàsquet i les més de 200 dansaires que ja hi ha) són alguns dels altres objectius del Casal pel quinquenni 2022/27.

FER UN COMENTARI