La reina o el rei de la meva vida

0
423

Cada persona és la reina o el rei de la seva vida. Els talents, les capacitats, les virtuts i les habilitats que ens acompanyen al llarg de la vida ens converteixen en unes heroïnes i herois sense cap dubte. Per descomptat, també les adversitats i dificultats de tota mena que hem d’afrontar ens ajuden a perfilar quin tipus de monarques som. Però, en tot cas, sempre som les sobiranes i els sobirans de la nostra existència perquè disposem de marge per deixar-nos sentir, decidir i ubicar-nos en cada situació i circumstància.

I és que gaudim d’una vida per, precisament, viure-la. Potser ens ha tocat un trajecte llarg… o curt, tot depenent de la percepció que en tenim o de la intensitat amb què estem disposats a viure’l; unes vivències més o menys espectaculars, tot depenent de si les valorem des del nostre particular punt de vista o bé des del de la societat; una càrrega lleugera… o més aviat feixuga, tot depenent de si pel camí hem anat alleugerint el pes o no. En tot cas, tot depèn de com ens col·loquem tot experimentant l’aquí i l’ara, el dia a dia, el curs dels anys i cadascuna de les diferents etapes vitals.

En qualsevol cas, la nostra responsabilitat com a persones és viure l’oportunitat que ens ha estat donada. Podem no fer-ho –òbviament–, però estem en disposició de renunciar al fet més preuat que qualsevol element material que ens puguem imaginar, per valuós que arribi a ser? Jo no. Cada dia aprenc a admirar, respectar, valorar i aprendre de la vida. T’hi apuntes?

FER UN COMENTARI