La renovació del vot del poble 2020 de Vilanova, intramurs

0
341

Tal com estava previst, aquest migdia, en acabar l’ofici en honor a la patrona, la Mare de Déu de les Neus, s’ha fet dins l’església de la ciutat l’acte tradicional de renovació del vot del poble. No ha estat, doncs, ni al vespre, ni a l’exterior del temple, i la participació dels balls ha estat simbòlica: han entrat dos representants dels balls i entremesos de la festa major de Vilanova pel passadís central, s’han repartit per l’altar amb la distància prudencial, i el mossèn i l’alcaldessa han entaulat un breu diàleg de renovació de la devoció vilanovina amb la Mare de Déu de les Neus, que ha acabat amb un triple i emocionat “Visca la Mare de Déu de les Neus! Visca Vilanova i la Geltrú! i Visca la Festa Major!”. En acabar, autoritats i balls han anat sortint pel passadís central, al so de la música dels Ministrers de Vila Nova.

Val a dir que, atès que un membre dels Diables de Vilanova recentment ha donat positiu de covid-19, no hi ha estat present cap representant del ball (tots estan en quarantena) però sí, simbòlicament, el seu ceptrot. Avui al vespre no hi haurà representació dels Versots, però sí que Canal Blau passarà l’enregistrament previ que van fer des de l’auditori Eduard Toldrà.

Abans de la renovació del vot del poble s’ha fet l’ofici de festa major, amb l’aforament a un terç de la capacitat del temple i constants referències a la crisi sanitària i les seves conseqüències a la ciutat. L’ofrena no l’ha fet cap ball, sinó tres representants de la ciutat de col·lectius que han estat a primera línia de la lluita sanitària dels darrers mesos: el metge del CAP Jordi Martí, la infermera de la Casa d’Empara Núria Solé i l’assistent social Marta Bonilla. L’estampa se l’han hagut de descarregar els assistents via codi QR.

FER UN COMENTARI