La renúncia a la bandera blava

0
34

La setmana passada la regidora de Turisme i Platges ens va sorprendre amb l’afirmació que l’Ajuntament del Vendrell no havia fet la sol·licitud per demanar les banderes blaves per a aquest 2021. Un fet si més no curiós, ja que els darrers 32 anys sempre s’havien demanat i obtingut, tal com explicava la pàgina web de l’Ajuntament a l’apartat referent a les platges, en el qual es donava un gran valor a aquest guardó. És, per tant, una decisió que esmena les polítiques vinculades a la gestió de les platges de la nostra vila dels darrers trenta anys i, per tant, dels successius governs socialistes.

Si es fa un repàs de les banderes blaves del litoral tarragoní, tothom pot observar que tots els grans municipis turístics costaners la tenien l’any passat. Per això, el fet que ara el Vendrell sigui el primer municipi a no tenir-les potser no és la millor publicitat que podem tenir, i més en els temps que vivim.

El que realment és preocupant és que aquesta decisió que es va prendre fa més de tres mesos es faci sense cap informe de gestió de les platges, ni dels usos, ni de quin impacte econòmic pot suposar no tenir-les.

Aquesta forma de treballar del govern local, de “construir els projectes per la teulada en comptes pels fonaments”, fa que moltes decisions es prenguin de manera precipitada sense valorar tots els efectes, no ja només els mediambientals, sinó també els turístics i econòmics. Sense un pla, un projecte i uns objectius clars basats en estudis i diagnosis, una decisió d’aquesta magnitud i transcendència no sabem l’impacte que pot tenir en aquesta temporada en les visites a les nostres platges i, sobretot, al nostre futur des del vessant turisticoeconòmic.

Crec que és imprescindible que es donin totes les explicacions a tots els interrogants que han fet que es prengui aquesta decisió.

Lluís Navarrete, regidor de Som Poble-ERC

El Vendrell

FER UN COMENTARI