La segona edició de l’E-Connect de Vilafranca incorpora l’EMA Arsenal

0
758
Imatge de l'E-Connect del 2020. // LA FURA

Aquest dimarts s’ha presentat la segona edició de l’E-Connect, inicativa que impulsa l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca amb la col·laboració de l’Ajuntament i que consisteix en la resolució, per part dels alumnes del centre, a reptes proposats per empreses del territori.

Aquest 2021 l’E-Connect incorpora un nou centre educatiu, l’Escola Municipal d’Art Arsenal; i les empreses participants seran la cooperativa d’iniciativa social Entrem, l’empresa d’embalatges de cartró ondulat Ondunova i el Servei de Comerç de la ciutat. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha felicitat l’institut Eugeni d’Ors per seguir impulsant la iniciativa: “és un projecte engrescador, que amb la incorporació de l’Arsenal comptarà amb 9 alumnes d’aquest centre i més d’una vintena de l’INS Eugeni d’Ors. És tot un encert d’activitat, perquè vincula els centres educatius amb empreses que avancen cap a una societat més justa i igualitària com Entrem, empreses grans que són un referent i inverteixen al territori com Ondunova, i espais que s’han de reinventar degut a la pandèmia i que es troben en constant canvis i innovació, com el nostre Servei de Comerç”.

Montfort ha explicat que l’E-Connect aporta recursos i eines a l’alumnat perquè “aprenguin a desenvolupar-se professionalment a través de casos pràctics que no són de llibre, sinó que provenen directament d’empreses reals que demanen solucions”. Finalment, el regidor ha demanat als alumnes que tinguin creativitat i imaginació, “sobretot en aquest any, ja que és el que ens fa falta”.

Per la seva banda, la regidora d’Educació Xell Montserrat ha remarcat el valor d’aquest projecte:”gràcies a iniciatives com aquestes l’alumnat pot aprendre del món real, i això hauria de ser un objectiu de la formació. Ara vindran uns moments on l’emprenedoria, creativitat i capacitat d’adaptació són essencials, i sabem que els joves estudiants d’avui hauran de canviar de feina fins a sis o set vegades. Així, l’adquisició de competències com les de l’E-Connect han de servir per saber-se adaptar a tots els reptes que puguin sorgir”. La regidora ha apuntat com a positiu que l’Arsenal s’hagi afegit a la iniciativa i ha comentat que l’ideal seria que cada vegada hi hagi més centres adherits, per “reforçar el vincle de l’àmbit educatiu amb l’àmbit empresarial, i per fer créixer les aliancies entre el sector productiu i el formatiu per analitzar quines necessitats té el territori i traçar un full de ruta conjunt”.

La directora de l’Institut Eugeni d’Ors, Dolors Arbós, ha recordat que la connexió entre empreses i centres educatius no és un fet molt comú i apuntava que calen “més punts de trobada, reflexió i intercanvi”. Per Arbós, “tot el potencial de l’alumnat es posa en joc per aconseguir un resultat final, i s’aprèn a treballar de manera col·laborativa amb alumnes d’altres bagatges i aprenentatges”. Albert Abella, director de l’Arsenal, ha agraït la iniciativa a l’institut i ha destacat la importància de projectes com aquest per al seu centre. Abella ha recordat que sovint hi ha pocs treballs conjunts entre centres educatius i ha assegurat que la vinculació entre centres de diverses tipologies “crearà equips invencibles”.

FER UN COMENTARI