La sensibilitat de ser dona en un càrrec de govern

0
180

Quan les passades eleccions municipals vaig decidir encapçalar la candidatura, és curiós que les primeres preguntes que rebia anaven totes dirigides a com faria possible conciliar la meva vida familiar, i ja en segon lloc, professional, amb la dedicació que requereix assumir les responsabilitats polítiques a un consistori.

S’entén que essent dona i mare de dues filles en edat escolar, amb una carrera professional activa a jornada completa, no queda espai possible per una responsabilitat més. Després d’un any dirigint dues carteres i amb la primera com a tinent d’alcalde, no direm que ha estat un camí fàcil. Però justament ha estat la meva “complicada” situació familiar la que ha permès ser sensible i detectar les necessitats de les famílies en una situació tan crítica com la que estem vivint.

S’han prioritzat ajuts a les famílies treballadores que s’han trobat de cop i volta a casa amb els fills i amb situacions laborals complicades. S’ha facilitat la reincorporació als llocs de treball quan ha estat possible fer-ho, oferint un casal d’estiu, garantint l’obertura de la piscina municipal.

Una representació democràtica de tots els col·lectius és necessària al món local, i les dones hem de sortir dels nostres propis prejudicis i dels papers que se’ns han adjudicat al llarg de la història. Si volem que es tinguin en compte els interessos de les dones, hem de ser allà on es prenen les decisions. Com a la resta d’àmbits, la política també necessita la nostra participació.

Sònia Jansà i Armando, primera tinent d’alcalde

Sant Martí Sarroca

FER UN COMENTARI