La setmana vinent començaran els treballs d’enderroc de Cal Pa i Figues

0
1318
Imatge virtual del futur de l'equipament.

Dimecres de la setmana vinent està previst que s’iniciïn les obres de la segona fase del projecte de reforma i ampliació del Vinseum. Aquesta fase continua la rehabilitació de la Capella i la reforma del Palau Reial realitzades els anys 2007 i 2012, respectivament, i contempla l’enderroc de l’edifici conegut com a Cal Pa i Figues, que se substituirà per un nou edifici que acollirà l’exposició estable i definitiva sobre les cultures del vi de Catalunya.

La nova edificació, que donarà una imatge renovada del museu i de la plaça Jaume I, obrirà un nou accés principal amb la creació d’un carreró entre la Capella del Vinseum i l’obra nova que reproduirà els antics corralons de la Vilafranca medieval i que donarà accés al vestíbul.

L’exposició estable ocuparà les plantes primera, segona i tercera del nou edifici. El projecte, però, també preveu la construcció d’una planta soterrani que donarà accés a un magatzem de manteniment centralitzat, al nou taller de conservació-restauració, i a una zona d’exposicions temporals.

Els treballs s’iniciaran amb l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i Figues, posteriorment l’empresa Tríade Serveis Culturals realitzarà l’excavació arqueològica del subsòl i seguidament es procedirà a la construcció del nou edifici. Les obres, que es preveu que estiguin enllestides el setembre de 2020, tenen un cost de 3’8 milions d’euros, 1,9 dels quals estan subvencionats pels fons europeus FEDER.

FER UN COMENTARI