La temporada d’espectacles de Vilafranca arrenca amb 26 propostes

0
517
La companyia Anna Confetti/Cirquet Confetti va oferir un espectacle durant la presentació. // AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

Diumenge el Claustre dels Trinitaris va acollir la festa de presentació de la temporada d’espectacles per a adults i familiars de Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca. La festa es va dur a terme seguint totes les mesures de seguretat que requereix la situació de la pandèmia actual i va comptar amb la representació de l’espectacle de clown A la fresca, de la companyia Anna Confetti/Cirquet Confetti.

La periodista de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió Laia Paretas va ser la conductora de la presentació dels espectacles per a adults i la dels espectacles familiars, desglossant cadascun dels espectacles i artistes que passaran pels escenaris vilafranquins entre els mesos de setembre del 2020 i gener del 2021.

Divuit peces per a adults

El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas tornarà a aportar una de les seves obres, en aquesta ocasió la comèdia negra Sopar amb batalla. La companyia d’Oriol Tarrasón i Les Antonietes representarà l’oda a la vida Un dia qualsevol, i la sempre present Flyhard Produccions actuarà a Vilafranca en dues ocasions, amb Instruccions per enterrar un pare i Lo Nuestro.

Pel què fa a les propostes de petit format, que es duran a terme els divendres al vespre, la programació compta amb el viatge humorístic Peix, de la companyia Hotel Iocandi; l’espectacle Excalibur i altres històries d’animals morts, i Mili KK, una proposta que presenta com es va gestar el moviment pacifista que va aconseguir abolir la mili.

En dansa la bailaora local Ana Morales escenificarà Sin permiso. Canciones para el silencio; i en dansa clàssica el Ballet de Barcelona representarà Mixed Bill. Com a novetat, la programació també inclou l’espectacle Estat d’emergència, la producció Nacional de Circ que compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat i el Grec Festival de Barcelona i les aportacions dels principals espais escènics municipals de Catalunya, entre els quals hi ha el teatre Cal Bolet.

En l’àmbit musical, Vilafranca gaudirà d’Obeses amb l’Orquestra Berga Jove i el Cor d’Obeses, del cantautor Ramon Mirabet, de l’homenatge a Ovidi 25 i del polifacètic Rodrigo Cuevas. Jorn serà l’estrena local del projecte sonor i visual d’arrel contemporània dels artistes locals Ricard Parera, Jordi Cabestany, Marcel·lí Bayer i Carlos Martorell. Serà un dels actes de celebració dels 10 anys del Most Festival.

A l’Auditori també s’estrenarà Wind (A la recerca del vent), amb el quartet de flautes de bec de Wind que combina repertori històric i actual, i la Camerata Penedès tancarà la programació amb Haydn en Do. Un passeig pel classicisme.

Vuit espectacles per gaudir en família 

Pel què fa als espectacles familiars, aquest inici de temporada hi ha vuit propostes: Trobairitz de la Micro Troupe, La princesa en texans de la Cia. Sgratta, Ma, me, mi, Mozart de l’Auditori de Barcelona, El circ dels impossibles del Mag Stigman, Lú de la reconeguda Cia. Maduixa, Soc feliç amb la Dàmaris Gelabert i també Blancaneus i els set nans de Magatzem Arts i Adéu Peter Pan de Festuc Teatre.

En total hi ha programats vuit espectacles per a tots els gustos, que combinen teatre, circ, titelles, música, màgia i dansa. Per a les entrades es recomana fer la compra a través d’internet, a la pàgina web espectacles.vilafranca.cat; però cada dijous es podran adquirir també a la taquilla del teatre Cal Bolet.

FER UN COMENTARI