La vegueria Penedès per la República

0
57

El cap de setmana passat, els integrants del cens electoral del Consell per la República van poder votar els candidats a l’Assemblea de Representants, de manera diferent: per primera vegada es va fer sense llistes ni partits, en dues urnes, la de ciutadans no electes i la de càrrecs electes. Va ser una novetat fer-ho en digital amb la tecnologia blockchain, un protocol de processament de les dades descentralitzat, basat en la criptografia, que garanteix la integritat del vot electrònic, la privadesa i la transparència. I també cal destacar la distribució d’escons d’acord amb el territori.

A la circumscripció de la vegueria Penedès es van presentar 32 candidats, i provisionalment han sortit elegits a l’urna ciutadana Antoni Albà Noya, Mireia Juanola Codina, Elisa Farré Torra i Rosa Quintana Tomàs; i a l’urna de càrrecs electes, Meritxell Montserrat Mestres. Fora bo que tots ells constituïssin un equip de treball real, assessorat en tot moment pel conjunt de representants de cada un dels consells locals per la república, i que esdevinguessin els nostres ambaixadors per defensar el nostre territori i fer-lo visible.

L’estabilitat social, doncs, tan sols es pot mantenir o reconstruir de baix a dalt, perquè és la solució en tots els ordres per evitar la concentració de poders i controlar de debò el territori. Hem de posar en marxa el consell local per la república en cadascun dels 72 municipis de la vegueria Penedès. Els partits polítics són, a hores d’ara, servidors obedients del poder econòmic i agències de col·locació… I allò que volem tots són polítics actius que defensin el bé comú, i no obedients gestors del mentrestant.

Fèlix Simon

Santa Margarida i els Monjos

FER UN COMENTARI