La vila feminista que volem

0
112

Aquest 8M tornem a estar convocades a una vaga, serà un dia de grans mobilitzacions, però també pot ser l’ocasió per repensar què pot fer el nostre Ajuntament per convertir la nostra vila en un lloc millor per totes nosaltres.

La perspectiva de gènere ha d’estar present en les accions i els programes que es fan des de l’Ajuntament. Nosaltres demanem que hi sigui sempre. En l’urbanisme, cal tenir en compte que els usos dels espais públics solen ser força diferents segons el gènere. Cal pensar la ciutat per a qui més hi camina.

En els usos dels equipaments esportius i l’accés a l’esport aquesta diferència també és molt gran. Les nenes solen fer menys esport, i moltes deixen de fer-ne a l’adolescència. Falten programes de suport a l’esport femení per a totes les edats i equipaments als barris.

La falta de casals d’estiu i d’extraescolars municipals fa que a les famílies amb pocs recursos els sigui impossible la conciliació familiar, fet que perjudica sobretot les dones.

Volem estar presents en tots els àmbits i participar activament en la vida pública, cultural, associativa, política, veïnal… Siguem com siguem: joves, velles, migrades, de capacitats diverses, LGTBI+. Volem un canvi. Si la ciutat ens té en compte, aquesta serà millor per a
tothom.

Anna Morató Pujadó

Vilafranca en Comú

FER UN COMENTARI