La Vilafranca galàctica del PSC-PDeCAT

0
149

Dia 10 de desembre, 70 anys de la declaració dels Drets Humans. Acte a Vilafranca, al Vinseum, organitzat per Amnistia i l’Ajuntament de Vilafranca, Departament de Solidaritat i Cooperació (PSC), entitats i partits polítics, que van llegir cadascun dels articles de la declaració.

Article 1. Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Article 3. Tota persona té dret a la vida, a la llibertat i a la seva seguretat.
Article 5. Ningú no serà sotmès a tortures o tractes cruels, inhumans o degradants.
Article 9. Ningú no serà detingut, pres o desterrat arbitràriament. I podríem anar seguint.
Article 19. Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.

Entre el públic, algunes persones ens vam sentir malament, ja que en cap moment es va fer esment, ni per part de la regidora ni de la presentadora de l’acte, de la vulneració de drets a què s’estan sotmetent el poble de Catalunya i el nostre Govern. Tampoc cap esment ni crítica al tracte que els estats de la Unió Europea estan donant als refugiats. En fi, boniques paraules sense contrastar amb els fets que de boniques, no en tenen res.

A Vilafranca necessitem un govern més compromès amb la denúncia i la vulneració dels Drets Humans també a casa nostra.

Teresa Baqués
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI