La Vilafranca valenta: participem i decidim

0
111

Participar, decidir, apoderar-se, transparència… són conceptes inexistents en l’acció política de l’actual govern sociovergent. Ni pressupostos participatius, ni participació veïnal en plans urbanístics com el del carrer del Comerç, ni implementació de processos participatius en la definició d’usos de l’espai sobre la llosa de la via, ni Consell de la Vila… Propostes, moltes d’aquestes, aprovades en el plenari, però que han caigut en l’oblit de la sociovergència. Decidir és un dret, i aquest dret ha desaparegut a Vilafranca.

Una Vilafranca valenta és la que vol i té l’oportunitat de decidir. I per això la CUP apostem pels pressupostos participatius, l’obertura dels plens a entitats i ciutadania, per la transparència, per donar poder als consells municipals, per generar processos participatius, per crear assemblees de barri, per realitzar consultes i referèndums, o per disposar d’una Regidoria de Participació que vetlli perquè aquesta sigui efectiva i transversal, i que garanteixi que l’opinió de la ciutadania marcarà l’acció del govern. En definitiva, bastir entre tots i totes el que ha de ser una democràcia participativa i directa.

No en tingueu cap dubte, per la CUP, el municipalisme participatiu ha de donar legitimitat a les persones organitzades, apoderar-les, oferir espais de treball i de presa de decisions, i comprometre’s a convertir en accions de govern les decisions del poble. I en això treballem i treballarem. El poble mana, el govern obeeix.

Oriol Perelló i Laia Santís (membres de la CUP)

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI