El 2021 ha estat un bon any per a l’activitat de rodatges al Gran Penedès. El territori ha acollit un total de 207 rodatges. Es tracta d’un nou rècord, molt per damunt de la xifra registrada el 2019, en què se’n van rodar 147. L’increment de l’activitat té molt a veure amb la gestió que es porta a terme des de la Gran Penedès Film Comission, assistida per l’Ajuntament de Sitges i l’Agència NODE Garraf.

Sitges encapçala la relació de municipis que han aplegat rodatges durant el 2021 al Gran Penedès. A la mateixa llista trobem Sant Pere de Ribes, Vilanova, Olivella, Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos, però n’hi ha altres, i cada vegada en són més, tant a les comarques del Penedès com al Garraf.

Des del punt de vista d’ingressos directes, les productores han satisfet 326.000 euros en concepte de taxes i lloguers a particulars. A més cal tenir en compte la facturació per part de les empreses de serveis de l’entorn, com ara càterings, allotjaments, retolació, seguretat i maquinària diversa, així com els professionals i els figurants.

Pel que fa al tipus d’enregistraments, el 36% van ser reportatges fotogràfics, el 26% van tenir a veure amb produccions d’espots publicitaris, el 21% van ser per programes i sèries de televisió; el 8% per a produccions cinematogràfiques i el 7% per a videoclips i documentals.

Destaquen anunciants com Nike, Adidas, Armani, Zara, Levi’s, Mango, H&M, Massimo Dutti, Pronovias, Mari Claire…, que han apostat pel Gran Penedès per als seus espots publicitaris, o Nathy Peluso i Cold Play, que han enregistrat els seus darrers videoclips al territori.

Per al 2022 l’expectativa es manté a l’alça. Una de les tendències en auge és la de les produccions internacionals, que valoren la benignitat del clima i la diversitat en la tipologia de localitzacions, molt a prop unes de les altres, la qual cosa abarateix els costos de producció.

FER UN COMENTARI