L’aigua, un bé escàs malbaratat per l’Ametller Origen

0
94

Davant la proliferació d’escrits donant suport al projecte de l’Ametller Origen a la comarca de l’Alt Penedès, m’he decidit a escriure quatre paraules per donar a conèixer algun dels aspectes que suposarà la seva posada en marxa.

Un d’ells, d’extremada rellevància per als que vivim a la comarca, és l’ús de l’aigua. No calen números ni grans càlculs, només tenir un dit de cervell per adonar-se que la reconversió d’una zona de secà en conreu intensiu de regadiu suposarà també un increment de l’ús d’un bé preuat i escàs a la conca mediterrània, que només es justifica davant l’avarícia de voler aconseguir beneficis econòmics i especulatius a qualsevol preu.

Penseu que si fos possible obtenir més aigua, els pagesos de la zona farien conreu de secà?

Forçar l’extracció d’aigua per mantenir un “parc temàtic” agrícola repercutirà en una disminució de l’aigua que disposen els pagesos que avui dia viuen del camp, en moments climàticament tan crítics. Com afectarà això a la disponibilitat d’aigua, tant agrícola com domèstica, i al seu preu a les comarques del Penedès, Baix Llobregat i Barcelonès?

Ningú ho sap i, pel que sembla, als empresaris els és absolutament indiferent quines seran les conseqüències, només els interessa vendre una idea supermegaecològica i evitar que toquem de peus a terra. Ens volen vendre una idea falsament encisadora per obtenir beneficis econòmics a costa de destruir el patrimoni natural.

Cristina Ferrer Álvarez

Castellví de Rosanes

FER UN COMENTARI