L’aire nostre que ens dona vida

0
105

En alguna ocasió hem sentit dir que una mare li deia a algun dels seus fills, el més entremaliat: “ets més dolent que la pesta”.

Estem veient com la covid afecta la part més vulnerable del nostre organisme, bronquis i pulmons, tot mitjançant l’aire que respirem a benefici del nostre cos de manera continuada i al llarg de tota la vida. És de tots sabut que a la selva amazònica (majoritàriament al Brasil) se la coneix com el pulmó del nostre planeta. Fa uns quants anys van intentar dur a terme el macro projecte de travessar-la mitjançant la construcció d’una gran autopista. El projecte es va madurar a consciència i, per tant, sense escatimar res. A l’inici sembla que tot anava bé, però a mida que s’endinsaven en tota aquella frondositat es van adonar que la força i sobretot la rapidesa descontrolada amb què creixia la massa selvàtica pel seu darrere, els feia impossible tant avançar com retrocedir en les tasques de manteniment, quedant encerclats, per no dir atrapats, en els dos sentits, desistint així de continuar el projecte.

De ben segur que molts de nosaltres llavors ens vam sentir alleujats en saber que el nostre planeta seguiria gaudint de bona salut.

Miquel Àngel Santos

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI