L’Ajuntament de Sant Sadurní fa efectiva la compra de Can Guineu

0
950

L’Ajuntament de Sant Sadurní va signar dilluns amb els seus propietaris el document de compravenda de l’edifici històric de Can Guineu, ubicat a la plaça de l’Era d’en Guineu, i a partir d’ara passa a ser de titularitat municipal. L’acte va tenir lloc, amb tota solemnitat, al Saló de Plens de la Casa de al Vila, amb la presencia de l’alcalde Josep Maria Ribas, la primera tinent d’alcalde Maria Rosell i els representats de les tres caves propietàries de l’edifici, Freixenet, Codorniu i Juvé i Camps.

Can Guineu, edifici històric

L’immoble, declarat Bé Cultural d’Interès Local, és una construcció de grans dimensions que dona als carrers Hospital i Sant Antoni. Es troba ubicat en una posició estratègica, al centre neuràlgic de Sant Sadurní, a pocs metres de l’Ajuntament i davant del Centre d’Interpretació del Cava. Compta amb gairebé 2.700 m2 entre la casa pairal, el soterrani on antigament s’hi ubicava el celler, una planta baixa i tres plantes superiors, a més dels porxos i les terrasses.

La manca d’inversió i d’actuacions per part de la seva propietat durant gairebé tres dècades obligarà a fer una important inversió, quantificada en almenys 2,3 milions d’euros, per rehabilitar-lo. El seu alt import obligarà l’Ajuntament a cercar subvencions d’altres administracions i a fer-ho per fases durant els propers anys.

L’ús d’aquest edifici es definirà en un procés de participació ciutadana que culminarà amb una consulta als veïns i veïnes del municipi i que se celebrarà en el proper mandat.

A finals de juny de 2017, l’Ajuntament va signar un preacord amb els tres propietaris de la casa pairal per tal d’adquirir l’edifici. L’adquisició, que s’ha endarrerit diversos mesos, ha tingut un cost per a les arques municipals de 300.000 euros.

 

 

 

FER UN COMENTARI