L’Ajuntament de Vilafranca aprova desnonar una família per rehabilitar l’edifici i fer tres pisos socials

0
546

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar dimarts amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts i PSC), més el PSC, l’abstenció de VeC i l’oposició d’ERC i la CUP, iniciar els tràmits per desnonar una família que resideix il·legalment en un pis de propietat municipal, en un bloc que el Consistori vol dedicar a usos socials, però que no pot rehabilitar fins que no estigui buit del tot.

L’habitatge es troba al carrer Progrés, núm. 34. L’Ajuntament va adquirir fa més d’un any un edifici que està molt degradat i no té cèdula d’habitabilitat fa més d’un any. La idea era rehabilitar-lo per després destinar-lo a usos socials, segons va explicar el tinent d’alcalde Aureli Ruiz (Junts). Però en aquest període el personal municipal no hi ha pogut accedir perquè està ocupat un dels tres pisos, i mentre no es desallotgi, no es pot rehabilitar la resta de l’edifici. Ruiz va admetre la incomoditat que suposava que la Llei de Patrimoni de les Administracions Públiques determinés que fos el ple municipal qui aprovés fer el desnonament. També va dir que “no som aliens a la problemàtica social que hi ha al darrere”.

Eladio García (Cs) està d’acord que “l’Ajuntament l’ha de recuperar i que siguin els Serveis Socials que diguin quina és la família més adequada per anar-hi a viure”. Montse Romagosa (VeC) va demanar el compromís del govern local que es contemplessin les necessitats socials de la família que habita el pis, abans de fer-los fora.

Maria Ramon (CUP) va dir que abans de fer-la fora, primer calia trobar-li una sortida per reubicar-la en un habitatge social, i Montse Espinosa (ERC) ho va qualificar de “despropòsit, que l’Ajuntament sigui qui proposi un desnonament” i també va exigir al govern que donés una alternativa als ocupants.

Ramon Zaballa (PSC), regidor de Serveis Socials, es va mostrar convençut que “abans del desnonament hi trobarem una solució”, i va recordar que la llista d’espera per accedir a pisos socials a Vilafranca és “llarga”.

El Sindicat de Llogaters del Penedès es va manifestar al ple amb pancartes per oposar-se al desnonament.

FER UN COMENTARI