L’Ajuntament de Vilafranca incorpora un nou pis d’ús social al carrer Bisbe Panyelles

0
182
El nou pis es troba al número 4 de carrer Bisbe Panyelles. // LA FURA

Aquest dilluns l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, juntament amb la regidora d’Habitatge Lourdes Sánchez i el president de FIVIN (Fundació per la Investigació del Vi i Nutrició) Miquel A. Torres, han presentat un nou pis del Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social que gestiona l’ens vilafranquí.

El pis, situat al carrer Bisbe Panyelles, és propietat de FIVIN ja que està situat on abans hi havia les oficines de l’empresa, que estaven en desús, i on anteriorment hi havia la seu de la Unió Vinícola del Penedès. “Hem fet una inversió important per millorar l’aïllament de l’habitatge, renovar les instal·lacions, pintar el pis i incorporar-hi electrodomèstics i l’hem deixat llest perquè una de les famílies que gestiona Serveis Socials hi pugui viure” comentava la regidora. “Aprofitem per fer una crida a les persones que tinguin propietats per rehabilitar i posar a lloguer i que no s’ho puguin permetre, perquè recordem que des de l’Ajuntament assumim el cost de rehabilitació de l’espai si se’ns cedeix el seu ús durant els anys que cobreixin la despesa. Els pisos que entren a la nostra borsa d’habitatge o que formen part del programa de rehabilitació es posen a la disposició de famílies que ho necessiten, i els seus propietaris reben una compensació del 50% de l’IBI i bonificacions de la taxa de residus”, apuntava Sánchez.

Miquel A. Torres, Pere Regull i Lourdes Sánchez. // LA FURA

En el cas del pis de FIVIN, que té 74 m2 i disposa de 4 habitacions, la cessió a l’Ajuntament serà de 8 anys i 8 mesos, per cobrir el pressupost de les obres que ha estat de 45.56,15 euros.

Un parc de 160 pisos

Actualment, i amb la incorporació d’aquest pis de FIVIN, l’Ajuntament de Vilafranca gestiona 160 llars al seu parc d’habitatges. A més, properament s’hi incorporaran els 12 habitatges que es construiran a l’edifici per joves del carrer Vidal.

“Al pressupost d’enguany hi ha una partida de 100.000€ per a actuacions derivades del Pla Local d’Habitatge, una altra de 300.000€ d’inversió per a rehabilitació d’habitatges i una tercera de 120.000€ per exercir el dret de tempteig en l’adquisició d’habitatge” explicava la regidora.

Per la seva banda, l’alcalde ha volgut remarcar que per fer les rehabilitacions dels pisos “es contracten persones aturades mitjançant plans d’ocupació, i alhora es recupera l’ús d’habitatges que estaven buits o deixats. A més, quan finalitza el termini de cessió, l’Ajuntament s’encarrega de tornar el pis als seus propietaris en perfecte estat”.

El preu de lloguer d’aquests habitatges és d’un 20% inferior a l’índex general, i per calcular-lo es té en compte la renda familiar de cada cas.

FER UN COMENTARI