El tinent d’alcalde i regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora de Medi Ambient, Lurdes Sánchez, han presentat aquest matí les mesures que des de les dues regidories s’estan duent a terme per desenvolupar un nucli urbà sostenible. “Volem que Vilafranca sigui capdavantera en polítiques actives per fer front al canvi climàtic”, anunciava Romero.

Els tres eixos que s’estan treballant des del govern per assolir aquest objectiu es centren a aconseguir equipaments amb la màxima qualificació energètica, en el canvi de les lluminàries per led i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diferents edificis municipals.

Pel que fa a la il·luminació led, l’any passat van canviar-se 649 lluminàries i enguany, amb una segona fase, se’n canviaran 405 més, sobretot en parcs públics, passos de vianants, zones industrials i en espais reurbanitzats com la plaça de l’Oli o el carrer Comerç. “Al final de la segona fase haurem canviat 1.054 llums que suposaran un estalvi anual de 91 tones d’emissions de Co2”, comentava Romero. Amb aquest miler de leds, s’hauran canviat el 30% del total de les lluminàries de la vila.

Respecte a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la regidora de medi ambient, Lourdes Sànchez, explicava que després d’haver instal·lat plaques a l’Arxiu Comarcal i a l’escola Mas i Parera, es preveu que abans de l’octubre de 2021 s’instal·lin 50 plaques a la coberta de l’edifici de l’Ateneu, les quals reportaran una reducció del consum energètic del 25%. “Hem optat per aquest edifici perquè és un espai amb un ús molt intensiu”, deia a la vegada que apuntava que per aquesta acció l’Ajuntament s’acollirà a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI