L’Ajuntament de Vilanova confia que la vaga d’escombraries s’acabi abans de l’inici del carnaval

0
347
Foto: Arxiu La Fura.

L’Ajuntament ha inclòs el contingut del conveni col·lectiu de Valoriza a la licitació del nou servei de recollida, però els treballadors volen negociar un nou conveni amb l’empresa

Després de les negociacions mantingudes la setmana passada amb el comité d’empresa de Valoriza, el govern de Vilanova i la Geltrú ha lamentat la decisió dels sindicats d’haver iniciat la vaga de recollida d’escombraries. Segons ha comunicat l’Ajuntament, ja s’ha donat resposta a “la principal reivindicació dels treballadors”, que era incloure el conveni que tenen pactat amb Valoriza dins de la licitació de nou contracte del servei recollida, aturat cautelarment.

Per la seva banda, els representants dels treballadors diuen que agraeixen la “voluntat conciliadora” de l’Ajuntament, però insisteixen que “no n’hi ha prou amb protegir només el conveni vigent, perquè està caducat i en fa falta un de nou”. Reclamen, per tant, negociar-ne un de nou i que també quedi blindat, ja que el Consistori no els garanteix, asseguren, que el nou document sigui respectat per la futura adjudicatària, amb la qual cosa “la seva vigència tindria els dies comptats”.

Aquesta condició, però, queda ara en mans dels treballadors i Valoriza, ja que l’Ajuntament no té competència per intervenir o impedir la negociació del conveni entre l’empresa i el seu comitè.

L’Ajuntament, a l’espera

Les converses continuen obertes i el govern de Vilanova segueix pendent de les negociacions entre el comitè i l’empresa perquè es pugui avançar cap a la desconvocatòria de la vaga. S’espera, de fet, que l’empresa es pronunciï avui mateix.

L’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha explicat que en el cas que la recollida d’escombraries segueixi aturada, el Departament de Treball de l’Ajuntament continuarà garantint els serveis mínims i treballarà per posar punt final a aquesta convocatòria. “Hem d’actuar perquè aquesta situació no arribi al carnaval i que no es produeixin més problemes”, ha afegit.

Mentrestant, els serveis mínims contemplen la recollida de la fracció orgànica i la de rebuig cada 48 hores. La selectiva de paper i cartró es realitza al 50%. Tot i així, a l’entorn dels centres sanitaris, assistencials, educatius amb servei de menjador i les àrees de mercats, el servei de recollida és l’habitual.

La recollida de voluminosos s’està fent només en els casos que impedeixin el pas de vianants o la circulació viària, de manera que no s’està atenent el telèfon de recollida concertada. I la deixalleria Punt Net obre només en dimarts i dissabte.

Des de l’Ajuntament han recomanat que mentre duri la vaga s’intenti minimitzar sempre que sigui possible el llançament de residus que es puguin guardar a casa, com per exemple paper, envasos o voluminosos.

FER UN COMENTARI