Dilluns el ple municipal de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va donar llum verda a l’equip de govern perquè encarregui un estudi per determinar si escau o no canviar la forma de gestió dels serveis de manteniment i neteja de parcs i jardins i del de neteja viària i recollida de residus. Fins ara aquests dos serveis estan concessionats a l’empresa Valoriza i el que el govern es planteja és gestionar-los directament. Els dos punts van tirar endavant amb el vot favorable del govern (ERC, CUP i Junts per Vilanova) i Som VNG i l’abstenció de PSC i C’s.

La tinent d’alcalde i regidora d’Espai Públic, Marta Jofra, va explicar que en el cas del servei de neteja, amb un cost anual per l’Ajuntament de 7,31 milions d’euros, l’estudi ja s’ha iniciat i s’ha comprovat que a nivell econòmic sí que seria més beneficiós pel consistori gestionar-lo internament. “Malgrat això, cal estudiar tota la resta d’aspectes legals i laborals”, comentava Jofra a la vegada que insistia que qui finalment acabarà prenent la decisió serà el ple.

En el cas del servei de manteniment i neteja de parcs i jardins l’estudi tot just es comença i es preveu que al mes de març es tinguin ja resultats. “Els dos serveis no han deixat de ser municipals, però el que ens plantegem és canviar la forma de gestió. Com a polítics, la nostra obligació és fer una gestió el més eficient possible”, manifestava la regidora.

Per tirar endavant aquests estudis s’ha creat una comissió político-tècnica i, davant la insistència dels grups del PSC i C’s per formar-ne part, el govern es va comprometre a informar-los de tots els resultats que es vagin obtenint.

 

FER UN COMENTARI