L’alcalde de Sant Sadurní explica a les dones ser feministes

1
178

Segons la definició, mansplaning és un anglicisme que designa l’acció d’un home que explica a una dona alguna cosa que, segons el seu criteri, probablement ella ja sap, i que potser ell coneix millor. Aquesta conducta paternalista i condescendent la vaig poder viure en el darrer ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia per part de l’alcalde, Josep Maria Ribas.

En el torn de precs i preguntes, vaig preguntar a la regidora de Cultura, Marta Castellví, què significava per ella ser feminista després de programar un cartell a les Fires i Festes en què els quatre grups cap de cartell estaven formats per homes, i el total de la programació incloïa dues dones per cada vuit homes.

La regidora no va contestar. Així i tot, l’alcalde Ribas va decidir posar-se en el debat per donar-nos la seva versió sobre el feminisme i com jo l’havia d’exercir –que segons ell, no era la manera correcta de fer-ho. Són els homes els que han de dir a les dones com han de lluitar pels seus drets? A la meva petició insistent que no estava fent-li la pregunta a ell, sinó a la regidora del seu govern, ell va contestar-me que no m’estava responent, és a dir, al seu to paternalista i masclista hi afegia l’ostentació de la seva suposada superioritat intel·lectual.

L’alcalde ha actuat de forma autoritària moltes vegades, però dimarts va demostrar, a més, que no sap que quan les dones parlen sobre la lluita feminista i debaten sobre els seus drets, els homes no ens han de donar lliçons.

Arantxa Fernández, regidora de la CUP

Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

  1. Ribas té molta imaginació i creativitat. Varies vegades ens ha volgut fer creure, al Síndic de Greuges i a mi, que Sant Sadurní és un exemple en matèria de seguretat ciutadana i seguretat viària. S’ha d’anar molt en compte a qui es vota i no estic dient que l’altre candidat sigui millor.

FER UN COMENTARI