L’alcalde de Vilafranca Pere Regull no es tornarà a presentar a les eleccions

0
340

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha anunciat aquest migdia que ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions municipals. També ha afirmat que es mantindrà en el càrrec fins a les eleccions del maig de 2023. El batlle vilafranquí considera que després de 13 anys al capdavant de l’Ajuntament, és hora de trobar nous lideratges polítics a la ciutat. “Ara és un bon moment per deixar-ho, perquè encara puc engegar nous projecte vitals que, si em tornés a presentar, d’aquí a quatre anys, ja seria més complicat d’emprendre”, ha dit.

A tall de balanç, Regull ha parlat del fet d’haver superat dues crisis, l’econòmica de 2009 quan va accedir a l’alcaldia i la sanitària de 2020 fins ara. També ha posat èmfasi en l’esforç per posicionar Vilafranca com a capital del vi amb accions com el Vijazz (que va arrencar el 2007), els premis Vinari i projectes com el nou Vinseum o l’Escola d’Enoturisme, en la lluita per assolir la vegueria Penedès, per assolir estudis universitaris o perquè Vilafranca sigui un referent esportiu.

Regull, advocat de professió, va entrar en política després d’haver estat president dels Castellers de Vilafranca. Al 2003 es presentava per primer cop com a cap de llista de CiU, i va aconseguir trencar amb la majoria absoluta del PSC. Al 2007 va repetir com a cap de l’oposició, fins que dos anys després va accedir a l’alcaldia gràcies a una moció de censura que va comptar amb el suport d’ERC i la CUP, desbancant el socialista Marcel Esteve. Amb tot, el seu govern va ser en minoria. després de dos anys al capdavant del Consistori, al 2011 guanya per primer cop les eleccions i segueix el govern en solitari. De llavors ençà ha estat la força més votada sempre, però mai amb majoria absoluta, majoria que va aconseguir amb l’entrada del PSC al govern el 2014 (i fins ara). Al 2019 va presentar-se al capdavant de Junts, ha format part del PDeCAT i era present a la presentació recent, a Vilafranca, del nou partit Impulsem Penedès.

També va ser diputat per CiU al Parlament de Catalunya a les legislatures de 2010 i 2012.

FER UN COMENTARI