L’alcalde Pere Regull (PDeCAT) optarà de nou a l’alcaldia de Vilafranca

0
1201
Pere Regull, en el seu parlament davant la militància local del PDeCAT.

Aquest dilluns al vespre ha tingut lloc a la seu del PDeCAT de Vilafranca l’assemblea local en la qual l’alcalde Pere Regull ha estat ratificat com a cap de llista a les eleccions municipals. La militància vilafranquina l’hi ha atorgat el 92% dels vots emesos, en la primera ocasió en què el PDeCAT, hereu de CDC, es presentarà a uns comicis locals a la capital de l’Alt Penedès.

Regull va entrar a l’Ajuntament ara fa setze anys. Serà, doncs, la cinquena ocasió en què encapçala la candidatura nacionalista. Al 2003, estant al capdavant de CiU, va obtenir sis regidors i va contribuir a acabar amb la majoria absoluta del PSC, tot i quedar-se a l’oposició. Al 2007 va pujar fins a vuit regidors, els mateixos que els socialistes però amb menys vots, i va començar el mandat a l’oposició, però al 2009 va accedir a l’alcaldia gràcies a una moció de censura que va comptar amb el suport de la CUP i d’ERC. I ja no ha deixat l’alcaldia. Al 2011 CiU va guanyar per primer cop les eleccions municipals a Vilafranca en obtenir nou regidors i al 2015 va tornar a ser la primera força, ara amb vuit regidories. En els deu anys en què Regull ha estat batlle, ha governat en minoria durant quatre i ho ha fet en majoria absoluta gràcies al pacte amb el PSC durant sis.

 

Regull és advocat de professió i abans de ser regidor va ser president dels Castellers de Vilafranca. L’any passat va ser elegit primer delegat del Govern de la Generalitat a la vegueria Penedès.

FER UN COMENTARI