Les obres d’adequació de l’edifici annex de l’Ajuntament de Vilanova, conegut popularment com els antics jutjats, avancen a bon ritme. El regidor de Projectes i Obres, Joan Giribet, calcula que al mes de juny ja estiguin del tot enllestides i es pugui iniciar el trasllat dels serveis municipals actualment ubicats en un immoble de lloguer al carrer de Josep Llanza. Una operació que permetrà a l’Ajuntament estalviar-se 150.000 euros anuals en uns moments en què les arques municipals no passen pel seu millor moment.

Els treballs, que es van iniciar el mes de setembre, contemplen l’adequació parcial de la planta baixa, que albergarà el servei d’Expedients Sancionadors, i l’adequació total de la primera i segona planta, que acolliran l’Oficina Local d’Habitatge, el Departament de Llicència i els serveis de Projectes i Urbanisme. En total s’actuarà en 833m2 dels 1864 m2 que té l’edifici. Quedarà pendent, per més endavant, la tercera planta. Les obres, que tenen un cost de 450.000 euros, han estat finançades mitjançant una subvenció procedent de la Diputació de Barcelona.

Amb aquesta intervenció es culminarà un llarg procés iniciat l’any 2005, quan van començar els treballs de rehabilitació de l’immoble. L’elevat pressupost va provocar una aturada dels treballs, que no es van reprendre fins al 2008 i es van allargar encara dos anys més. En aquell moment només es va poder abordar la rehabilitació de la façana exterior, el tancament i la coberta, mentre que les estructures i acabats interiors van haver de ser posposats.

La sala de plens haurà d’esperar

El projecte original preveia ubicar una nova sala de plens a la primera planta de l’edifici, donat que l’actual és molt petita per les dimensions de la ciutat. El regidor Joan Giribet ja ha anunciat que aquesta possibilitat ha quedat descartada, atès que “es tractaria d’una actuació molt costosa i ara Vilanova té altres prioritats”.

FER UN COMENTARI