L’aragonera Maria Pilar de los Hielos guanya el premi Celler de Lletres de Sant Sadurní

0
545

L’aragonesa Maria Pilar de los Hielos, resident a Reus des de fa molts anys, ha estat la guanyadora de la setena edició del premi de novel·la curta Celler de Lletres, que impulsen l’Ajuntament i la biblioteca de Sant Sadurní, per a fomentar l’aparició de llibres de temàtica del vi i el cava. “El sorteig” ha estat l’obra escollida enguany, d’entre un total de 15 originals que es van presentar al certamen, xifra rècord d’aquest premi.

Dimarts es va celebrar a la sala d’actes del Centre Cultural l’anunci del veredicte i lliurament del premi a la guanyadora, que properament publicarà Edicions Saldonar. Durant l’acte diverses membres del Club de Lectura local van fer lectura de petits fragments d’algunes de les obres finalistes.

Maria Pilar de los Hielos s’endú, a banda de la dotació econòmica de 500 euros del premi, 25 exemplars del llibre editat i un lot de productes locals. Durant la seva intervenció, la guanyadora, que tot just acaba de publicar la seva primera novel·la, va explicar que “ha estat un doble repte fer aquesta novel·la, d’una banda perquè desconeixia una mica el món del vi, sempre m’ha semblat una alquímia màgica com d’un raïm pot sortir la meravella que és el vi. Vaig haver de documentar-me i fer investigació i recerca. La meva novel·la està datada entre l’arribada de la fil·loxera a França i fins que la plaga ho fa a Catalunya. I de l’altra, jo soc de Saragossa i ha estat la primera novel·la que escric en català, així que encara em sento més contenta i agraïda per aquest premi”.

FER UN COMENTARI