La Finca Viladellops (Olèrdola) inaugurarà el 6 d’abril l’exposició Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història, una mostra que interpreta la història de Catalunya a través de l’arxiu de la família Desvalls, un dels més rellevants de l’alta noblesa catalana.   

El passat mes de febrer l’Arxiu Nacional de Catalunya va ingressar el fons dels Desvalls a la Finca Viladellops, que pertany a la família des de fa un segle. Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, el celler ha decidit muntar aquesta exposició permanent  que s’integrarà en el recorregut de la visita a les instal·lacions.

L’arxiu conté documentació històrica que va del 981 al 1983.

L’arxiu conté més de 4.500 pergamins, 550 imatges, 200 plànols i dibuixos i altres materials de gran valor en un període de temps que va del 981 al 1983. Es tracta de documentació essencial per conèixer diversos episodis claus de la història de Catalunya i Espanya, principalment les guerres d’Itàlia en el segle XVI, la Guerra dels Segadors, la Guerra de Successió, la Guerra del Francès i la revolució liberal.

L’arxiu conté documents d’un elevat valor històric i simbòlic com la Capitulació de Cardona, la darrera fortalesa en rendir-se a l’exèrcit de Felip V, el setembre de 1714.

FER UN COMENTARI