L’Assemblea Feminista La Ruda demana la dimissió immediata de la regidora d’Igualtat de Vilafranca

0
1332
La regidora d'Igualtat, Montse Arroyo, acompanyada de la tècnica Eva Millas a la roda de premsa del passat dilluns. // FOTO: AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

L’Assemblea Feminista La Ruda ha demanat aquest matí mitjançant una nota de premsa la dimissió immediata de la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montserrat Arroyo, arran de les declaracions que la socialista va fer dilluns en la roda de premsa de presentació de punts liles i altres mesures de cara a la Festa Major d’enguany.

Arroyo va fer una crida a nois i noies a passar per carrers il·luminats i fer un consum responsable d’alcohol durant la Festa Major, i aquest comentari, segons el col·lectiu, “responsabilitza a les dones de les possibles agressions que puguin patir i demostra que, enlloc de fer política amb perspectiva de gènere, des de la regidoria culpabilitzen a les víctimes”.

Des de l’Assemblea es creu que aquesta mena de comentaris “no només són intolerables per part d’una responsable política, que a més regenta la titularitat d’igualtat, sinó que demostren la seva incapacitat pel càrrec en detriment de la tasca feminista”. Les feministes consideren que els Ajuntaments tenen el deure de garantir la seguretat de les noies i dones a l’espai públic i actuar contra les violències en tots els espais de socialització, i consideren  insuficient la feina feta per part de l’Administració local.

L’Assemblea argumenta aquesta manca de compromís amb “l’escassa presència de punts liles durant la més típica i durant tot l’any, la inacció governamental davant els aldarulls del 30 d’agost al carrer de la Palma i la falta absoluta d’urbanisme feminista amb carrers foscos on les dones no es senten segures”. A més, afegeixen que qualifiquen tasca de la regidoria amb un suspens rotund, criticant l’aprovació a corre-cuita del Pla d’Igualtat a finals de la darrera legislatura o la coincidència de la rua de Carnaval amb la vaga feminista del 8 de març.

Des de la Ruda es fa una crida a totes les persones, col·lectius, entitats i partits polítics a “adherir-se a la proposta de dimissió, fent-ne ressò a les xarxes i al carrer”.

FER UN COMENTARI