L’AVV de les Clotes de Vilafranca lliura els premis del XXVII Concurs de Poesia de Primavera

0
137
Juan Manuel García Mayoral lliurant un trofeu i el guanyador del concurs premi Vegueria Penedès Lluís Font. // AVV LES CLOTES

El passat divendres 1 d’octubre es reunien al local de l’Associació de Veïns i Veïnes de Les Clotes de Vilafranca els membres del jurat del Concurs de Poesia de Primavera, que enguany arriba a la 27a edició.

El jurat, format per Isabel del Pilar Valero, Sandra Domínguez i Patro Recober, va atorgar un total de cinc premis, i va declarar desert el Premi Vegueria Penedès en llengua castellana. Aquesta 27a edició ha agrupat 49 obres en llengua catalana i 73 en llengua castellana.

En la categoria de llengua catalana, els premis anomenats Antoni Massanell han estat per Mireia Casanyes, de Valls, amb el seu poema “Batecs de l’arna”, i per Neus Gili, de Vallfogona de Balaguer, amb el poema “Derelicte Oníric”. Casanyes s’ha endut el primer premi, dotat amb 300 euros, i Gili el segon, de 200 euros. El premi Vegueria Penedès en llengua catalana, dotat amb cent euros i un trofeu gentilesa de la família García-Cañamero, es va atorgar a Lluís Font de Torrelavit pel seu poema “2+1 postals de l’estiu del 21”.

Pel què fa als premis en llengua castellana Luís Chamizo, els guanyadors han estat Alexis López de València amb el poema “Escalopendra de Neón”, que s’ha endut el primer premi de 300 euros, i pel poema “Anatomía de un ciprés” d’Àngel Manuel Castillo de Madrid, que s’ha endut el segon premi amb una dotació de 200 euros.

Segons apunten des de l’Associació de Veïns i Veïnes, el jurat ha valorat la “qualitat literària, la coherència i organització d’idees, el contingut, l’originalitat, la creativitat i acompliment de les normes de mètrica i rima quan ha estat el cas”.

FER UN COMENTARI