L’Economat de Vilanova i la Geltrú ha atès 250 famílies més el 2020 que el 2019

0
774

El passat mes d’octubre aquest setmanari publicava que els usuaris dels diferents rebosts solidaris de la vegueria Penedès havien augmentat durant la pandèmia, i fins a un 60% en el cas de l’Economat de Vilanova i la Geltrú. Aquest dimecres l’Ajuntament de la capital del Garraf ha publicat el recull definitiu de dades de persones ateses el 2020, que evidencien aquest creixement elevat d’usuaris: la crisi socioeconòmica que ha derivat de la crisi santària ha tancat un desembre amb 1.837 persones beneficiàries de l’Economat, que pertanyen a un total de 667 famílies, 249 més que a finals del 2019.

Aquesta setmana l’Economat ha reprès el seu servei en el format habitual de supermercat, ja que durant els darrers 10 mesos els aliments es repartien en lots tancats per motius de seguretat sanitària. Durant aquests mesos el voluntariat preparava els lots segons el nombre de persones de cada unitat familiar i els entregava a les famílies beneficiàries.

A partir d’ara, però, ja e spodrà accedir al supermercat de l’Economat amb cita prèvia, de manera que cada família podrà fer una tria dels productes en funció de les seves necessitats concretes. L’espai de la botiga s’ha ampliat per garantir les distàncies de seguretat, i els esforços que suposen aquests canvis han fet que l’entitat encarregada del rebost, Càritas, estigui demanant més persones voluntàries per a col·laborar-hi (que poden contactar amb l’entitat a l’adreça de correu electrònic economatvng@gmail.com).

FER UN COMENTARI