Les 14 alcaldies del Baix Penedès anuncien mobilitzacions per demanar l’ampliació de l’hospital

0
188
Reunió de les 14 alcaldies de la comarca dimecres al vespre.

Les 14 alcaldies del Baix Penedès anuncien accions de protesta (sense concretar quines), en deu dies, si el Departament de Salut de la Generalitat no dona resposta ràpida a la seva sol·licitud d’ampliació de l’Hospital Comarcal. Van demanar una reunió amb Salut amb urgència al maig i encara no els han donat resposta. I han dit prou.

Així ho han decidit en la reunió del Consell d’Alcaldes celebrada dimecres al vespre, en la qual hi va ser convidat el gerent de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla, Joan M. Adserà, que gestiona l’Hospital, per explicar en quina fase es troba la redacció del projecte de l’ampliació. Adserà va dir que en els darrers deu anys Santa Tecla hi ha fet una inversió de 70 milions d’euros sense cap aportació de la Generalitat.

El president del Consell Comarcal Joan Sans (PSC) ha remarcat que “és una prioritat màxima i inajornable l’ampliació de l’equipament sanitari que actualment ja és manifestament insuficient per donar un servei de qualitat, i per això cal que entrin als pressupostos de la Generalitat per al 2023”. L’ampliació hauria de comportar 616 nous llocs de treball i la capacitat de realitzar més de 8.000 noves hospitalitzacions anuals.

L’alcalde del Vendrell Kenneth Martínez (PSC) informava que aquest estiu, el 50% de les persones tractades eren de fora  de la comarca” i assegurava que “l’hospital està totalment desfasat per una població que és el doble de la capacitat per la qual va ser construït”.

El vicepresident comarcal Jaume Casañas (Junts) hi afegia que degut al col·lapse, “cal enviar molts ciutadans a Tarragona i a Barcelona per ser tractats allunyant els serveis públics a la ciutadania de la comarca”.

FER UN COMENTARI