Les Escenes Fresques de La Nau de Vilafranca reivindiquen el talent local

0
184
Enguany l'accés serà lliure i, com de costum, gratuït. // LA FURA

Aquesta setmana l’Espai Jove La Nau de Vilafranca ha donat a conèixer el programa d’Escenes Fresques d’aquest estiu, que enguany arriba a la quarta edició i que revitalitza el pati de l’espai jove amb les actuacions d’artistes locals i d’artistes professionals reconeguts a nivell nacional.

“Som conscients que els gustos juvenils són molt variats i per això mirem de portar diferents disciplines i una programació nova i eclèctica, per arribar a diversos públics” explicava Núria Albornà, tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca. Els espectacles es celebraran els dimecres a les 19.30h del 6 de juliol al 3 d’agost, i comptaran amb la presència dels locals Gabriel Kazz i Koren en concerts en acústic, L·EV·ART, Izaskun Ortega, La Queency i el Col·lectiu El Pecado per una trobada d’arts urbanes, Sílvia Siles i Montse Catasús en una jornada de relats eròtics i vins, el vilafranquí Jade (Marc Sánchez) i la coneguda Maio amb una mostra de música experimental, i finalment l’espectacle “People” de la companyia de dansa local Moviment Sísmic i un recull de teatre breu amb la iniciativa Píndoles.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, explicava que les Escenes Fresques són una proposta gratuïta “a dues bandes” perquè ofereixen un espai a joves artistes per poder actuar i donar-se a conèixer, i a la vegada aporten activitats culturals diverses obertes i gratuïtes.

Talent de la casa

Alguns dels artistes de la programació d’enguany s’han creat, format o crescut a l’espai de La Nau: és el cas de Jade, Moviment Sísmic o Koren acústic. “Ens fa molta il·lusió participar aquest any perquè Moviment Sísmic va néixer a la tercera edició d’Escenes Fresques” explicava Nil Coral, membre del col·lectiu.”Aquest cop volem portar “People”, l’inici d’un projecte amb el que volem analitzar què passa quan hi ha dissidència dins un grup que se separa i que, de manera diferent, es torna a unificar”, comentava. “Amb aquest espectacle volem parlar de les dificultats que ens trobem els joves quan volem del niu” afegia Laura Elias, del mateix col·lectiu.

“Per mi és un orgull poder tornar a actuar a La Nau, perquè sempre m’ha obert les portes i pràcticament és un espai que m’ha vist néixer i créixer. Jo portaré Horizons, una evolució de Jade amb música més ballable i més de club” explicava Marc Sánchez.

Per la seva banda, des de Koren recordaven que el grup va néixer com La Nau Band “ara som Koren, hem fet moltes coses i poder tornar a casa és molt bonic. A més portarem sorpreses, fa un any que ens vam iniciar a La Nau i aquest procés ens ha permès formar-nos i també conèixer altres artistes del territori”.

Enguany no s’ha de fer reserva prèvia per als espectacles, ja que l’accés és lliure i gratuït. Les Escenes Fresques han tingut, fins ara, una assistència mitjana d’una cinquantena de persones a cada espectacle, encara que de les tres edicions que s’han celebrat fins ara dues fossin durant la pandèmia.

FER UN COMENTARI