Les escoles de Cunit

0
124

El 12 de setembre va començar un nou curs escolar a Cunit. Enguany al voltant de 1.900 alumnes desenvoluparan els estudis a les estructures escolars del municipi: la llar d’Infants, l’Escola d’Adults, les escoles de primària i l’institut.

El curs comença malament. Un cop més, la matrícula viva i la matrícula no prevista al moment de fer la programació del curs han desbordat totes les previsions. Només durant l’estiu, van sol·licitar la inscripció al voltant de 40 alumnes i això ha provocar adequacions que s’han fet amb els recursos que tenien les escoles a disposició. Els equips directius i el professorat han fet un esforç lloable per tal d’adaptar les plantilles de personal i els espais disponibles a una oferta que es distorsiona amb el pas dels mesos. Professors que tenien disposats a reforç d’assignatures o a educació especial s’hauran de passar als grups desdoblats i deixaran de fer la seva feina ordinària per fer unes tasques extraordinàries i no previstes.

Fa anys que l’Ajuntament de Cunit i la comunitat educativa del municipi demanem al Departament d’Ensenyament una resposta a les necessitats del municipi. I mai acaba d’arribar la resposta que Cunit necessita. Som un territori dinàmic i les previsions de programacions escolars s’haurien de fer amb aquesta sensibilitat.

La situació està arribant a límits de col·lapse. I amb la col·laboració del Departament amb el Pla Educatiu d’Entorn no n’hi ha prou. Calen més recursos. També cal fer pinya amb Calafell i El Vendrell, perquè tenen els mateixos problemes.

Jaume Casañas

Regidor d’Impulsem Cunit a l’Ajuntament de Cunit

FER UN COMENTARI